Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024

У Полтаві відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

20 січня у Полтавській обласній філармонії відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України та презентація фільму „Щедрик проти “русского міраˮ.

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, що слово “соборність” нині знову набуло особливої ваги.

“Ми боремося до цього часу за свою незалежність, за свою свободу. Ми точно деокупуємо всі свої території – це питання Соборності. Ми повернемо і Крим, і Донецьк, і Луганськ – це теж питання Соборності. Повернемо всіх жителів України – бо це теж питання Соборності”, – зазначив Дмитро Лунін.

Народний депутат України Олексій Устенко зауважив, що попри війну, Україна єдина і вільна.

“З 24 лютого ми всі єдині. Єдині у допомозі нашим Збройним Силам України. У допомозі один одному. Ми всі об'єдналися з перших днів війни, коли всі: і студенти, і пенсіонери приносили, все, що мають, щоб підтримати внутрішньо переміщених осіб. А найвідважніші стояли в чергах у військкомати”, – наголосив у вітальному слові Олексій Устенко.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко зазначив, що до незалежності наша держава йшла довгим і тернистим шляхом і продовжує боротьбу.

“В області тривають заходи, які спрямовані на відзначення 104-ї річниці Дня Соборності. Ця дата – свідчення того, що Україна – єдина, неподільна держава і будь-які намагання розколоти будуть невдалими. І, дивлячись на те, що сьогодні 331-й день війни і українці демонструють єдність, повагу один до одного, єднання у протистоянні ворогу – я впевнений, що ми сильні і переможемо”, – наголосив Олександр Лемешко.

Під час заходу родини загиблих, волонтери, військові, громадські діячі отримали нагороди. Також цього дня відбулася презентація фільму „Щедрик проти “русского міраˮ, створеного на замовлення Суспільне Культура компанією "Prosto production".