Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024

Відбулось нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача

25 січня в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулось нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача.

Привітали нагороджених заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, члени журі Премії: кандидат історичних наук, археолог, історіограф та музеєзнавець, директор Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олександр Супруненко, завідувач кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Віра Мелешко, а також т.в.о. директора Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації Ірина Удовиченко.

У своєму вітальному слові Олексій Чепурко наголосив, що сьогодні важливо досліджувати та пам’ятати історію рідного краю:

«В час, коли світ стрімко розвивається, важливо, щоб теперішні та наступні покоління знали та цінували історію і традиції свого краю. Необхідно розповідати про це задля кращого майбутнього наших дітей, –зазначив Олексій Чепурко. Дана премія, присвячена нашому великому земляку, дозволяє відзначити тих науковців, котрі вносять свій вклад в національно-краєзнавчий рух на Полтавщині».

У номінації «Літературне краєзнавство» перемогу здобув ректор Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Микола Степаненко за енциклопедичні видання: «Літературно-мистецька Полтавщина», «Мовознавча Полтавщина», «Літературознавча Полтавщина», довідник «Сучасні письменники Полтавщини».

Дипломом лауреата Премії «Історичне краєзнавство» за книги «Мотрона Назарчук: життя і творчість» та «Віра Мордіна: про гончарство, вишивання і не тільки…» отримав краєзнавець Віктор Міщанин.