Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024

Депутати погодили Положення про відзнаки Полтавської обласної ради за волонтерську діяльність

28 березня під головуванням Миколи Кульчинського відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв'язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.
У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, депутати обласної ради: Володимир Ярошенко, Людмила Смотрицька; Юрій Лебедин, Світлана Тарашевська (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, інші.

Комісія схвалила проєкти рішень обласної ради, зокрема «Про виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 - 2023 роки», «Про зміну найменування Обласного комунального інформаційного агентства "Новини Полтавщини"», «Про внесення змін до Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційного простору Полтавської області на 2024-2027 роки», «Про виконання регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021 - 2023 роки», «Про регіональну програму інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2024 - 2026 роки», інші.

У ході засідання директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА Вікторія Пилипенко проінформувала про виконання та фінансування Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційного простору Полтавської області на 2024-2027 роки, за січень-лютий 2024 року; начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький ознайомив присутніх із виконанням регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021 - 2023 роки».

Депутати також погодили Положення про відзнаки Полтавської обласної ради за волонтерську діяльність. Коментуючи питання, голова обласної ради Олександр Біленький зазначив, що таку нагороду запровадили в області вперше. Відзнака матиме два ступені. Разом із нею надаватиметься значок та посвідчення. 

“Важливо, що кандидатури для нагородження депутати обласної ради можуть подавати лише раз на рік. Їх також розглядатиме профільна комісія. Радий, що нарешті ідея буде реалізована, бо волонтери — рушійна сила у допомозі фронту!”, - підсумував Олександр Біленький. 

Комісія також розглянула практику запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Полтавській обласній раді протягом 2023 року; звіти керівників підприємств (установ, організацій) спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області за 2023 рік; порядок встановлення на кладовищах Полтавської області надгробних памʼятників військовослужбовцям, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України та порядок вшанування памʼяті загиблого Захисника України шляхом встановлення меморіальної дошки, зокрема, на фасаді адміністративної будівлі,  інші питання.