Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024

Керівники області обговорили діяльність комунальних підприємств “Полтаватеплоенерго” і “Полтававодоканал”

15 лютого у Полтаві відбулася нарада щодо ситуації із заборгованістю на комунальних підприємствах “Полтававодоканал” та “Полтаватеплоенерго”. В обговоренні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук, в.о. міського голови Полтави Катерина Ямщикова та керівники підприємств.

Під час зустрічі йшлося про причини утворення заборгованості перед постачальниками електроенергії й газу, роботу з боржниками, співпрацю з територіальними громадами, на території яких здійснюють діяльність “Полтаватеплоенерго” і “Полтававодоканал”.

“Обласні підприємства критичної інфраструктури мають не найкращі часи. Причин низка – від заборгованості споживачів до необґрунтованості чинних тарифів через здорожчання окремих складових, передовсім – електроенергії. Попри все підприємства продовжують справно працювати та надавати послуги. Саме тому маємо спільно шукати ті шляхи, які допоможуть подолати кризу”, – наголосив Олександр Біленький.

Також голова обласної ради прокоментував ситуацію із попереднім боргом Кременчуцької ТЕЦ.

“Обласна рада "чужі борги" на себе та платників податків області брати не буде. Оскільки цей борг ТЕЦ набула ще до того, як ми взяли її на баланс. У цьому ми маємо єдину й чітку позицію з обласною військовою адміністрацією”, – підкреслив Олександр Біленький.