Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024

На постійній комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури розглянули питання роботи Піклувальних рад ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою

9 лютого під головуванням Олега Діденка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступниця голови обласної ради Лілія Руроєва, депутати обласної ради: Марина Василенко; Тетяна Юрченко, Юлія Цибульська, Наталія Сухонос, Ольга Усанова, Ірина Калюга, Сергій Бульбаха (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, представники Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського.

Депутати погодили кандидатуру заступниці голови обласної ради Лілії Руроєвої до персонального складу Піклувальної ради Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка Полтавської обласної ради. У контексті даного питання члени комісії акцентували на важливості створення Піклувальної ради Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради. Також присутні обговорили необхідність проведення аналізу фінансування Полтавського і Кременчуцького ліцеїв у минулому й поточному роках.

Під час засідання доповів директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський. Він ознайомив з проєктом внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 – 2027 роки. За його словами, запропоновані зміни стосуватимуться розширення та модернізації напрямів, операційних цілей та завдань щодо розвитку сфери освіти в області, відновлення та розвитку освіти в умовах повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України та актуалізації питань, що стосуються моніторингу освітніх втрат та розривів і військово-патріотичного виховання у закладах загальної середньої освіти. Також він поінформував про співробітництво зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE, зокрема, у частині облаштування укриттів у навчальних закладах області.

Виступив депутат обласної ради Сергій Бульбаха. Він зауважив, що є потреба в аналізі фінансування на утримання та харчування дітей у навчальних закладах, засновником яких є Полтавська обласна рада. Голова постійної комісії Олег Діденко та депутатка Юлія Цибульська запропонували дане питання докладно розглянути на наступному засіданні та проаналізувати витрати на житлово-комунальні послуги, оплату праці, харчування й пансіон дітей у всіх навчальних закладах області.