Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024

Олександр Біленький: Обласна рада завжди відкрита для пропозицій громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС

22 квітня в облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області з активом громадських організацій чорнобильців. У заході взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій ліквідаторів.

Учасники зустрічі обговорили питання соціального захисту, медичного та пенсійного забезпечення ліквідаторів та членів їхніх сімей. За словами голови обласної ради Олександра Біленького, фінансування виплат ліквідаторам аварії на ЧАЕС завжди знаходить підтримку в депутатів.

«Обласна рада підтримує всі ініціативи облдержадміністрації щодо фінансування пільг, що стосуються ліквідаторів – людей, які врятували світ і здоров’я прийдешніх поколінь. Свою особисту роль вбачаю у комунікації з чорнобильськими організаціями і депутатським корпусом облради», – зауважив Олександр Біленький.

Також голова обласної ради запевнив, що ініціативи громадських організацій чорнобильців і далі матимуть підтримку в депутатського корпусу.

«Майданчик обласної ради та відповідних профільних комісій завжди відкритий для пропозицій з боку організацій чорнобильців. Ми готові розглянути й в рамках чинного законодавства підтримати ваші ідеї. Це можуть бути питання щодо надання приміщень чи фінансування пільг, які зараз держава все частіше перекладає на органи місцевого самоврядування. Ми готові підставити плече організаціям чорнобильців», – наголосив Олександр Біленький.