Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024

Підписано Меморандум про співробітництво між Полтавською обласною радою, Полтавською обласною військовою адміністрацією, Громадською спілкою «Пожежні - рятувальники України» та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області

26 травня у Полтаві відбулося підписання Меморандуму про співробітництво між Полтавською обласною радою, Полтавською обласною військовою адміністрацією, Громадською спілкою «Пожежні - рятувальники України» та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області

У заході взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимир Салогуб, голова Правління Громадської спілки «Пожежні ‒ рятувальники України» Ігор Гасек, працівники ДСНС, журналісти.

«Рятувальники та рятувальниці з ДСНС зараз мають потрійне навантаження. До роботи в тилу додався великий і небезпечний обсяг робіт на передовій. Щоб трохи розвантажити надзвичайників, виникла ідея створити добровільні об’єднання, де звичайні громадяни можуть допомагати ДСНС у позаробочий час, ‒ наголосив Олександр Біленький. ‒ Маємо досвід наших польських друзів і партнерів, де вже функціонують бригади пожежної добровільної дружини. Переконаний, що у нас ця ініціатива теж приживеться і буде працювати на результат».

Як зазначив у вітальному слові Ігор Гасек, підписання Меморандуму покликане залучати громадян до членства в підрозділах добровільної пожежної охорони, підвищувати рівень організаційної готовності підрозділів добровільної пожежної охорони, їх матеріально-технічного забезпечувати професійну підготовку рятувальників а також створити належні умови для адаптації осіб, що брали участь у військових діях.

Для досягнення цілей Меморандуму Сторони домовилися взаємодіяти та співпрацювати в напрямках організації та проведення спільних зборів, семінарів, конференцій, круглих столів, форумів, тренінгів, акцій, культурно-просвітницьких заходів, розробленні та виданні навчально-методичної літератури, зокрема методичних рекомендацій, посібників, збірників, положень, програм і планів та ін.