Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024

Постійна комісія обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв'язку розглянула звіти керівників комунальних підприємств житлово-комунального господарства

25 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

У засіданні, яке вів голова комісії Сергій Бєлашов, взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олексій Чепурко, Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, депутати обласної ради: Олексій Матюшенко, Костянтин Копотун, Юлія Устименко, Людмила Мірошніченко, Ігор Процай, заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, обласних комунальних підприємств.

Комісія розглянула й підтримала питання, що стосувалися приймання-передачі майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області та внесення змін до рішення пленарного засідання двадцять другої сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання від 24 березня 2023 року № 590.

Також депутати обговорили питання щодо прийняття єдиних майнових комплексів Комунального підприємства «Градизьккомунсервіс»  та «Зіньківський комунгосп» Зіньківської міської ради у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області, збільшення статутного капіталу ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго". 

В.о. генерального директора КП ПОР "Полтававодоканал" Микола Третяк поінформував про План розвитку на 2023 – 2027 роки та Інвестиційної програми підприємства  на 2023 рік, директор ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" Дмитро Приймак – про розгляд звіту незалежного аудитора від 24 квітня 2023 року щодо фінансової звітності підприємства за 2022 рік.

У порядку контролю комісія заслухала інформацію керівників обласних комунальних підприємств житлово-комунального господарства про виконання показників ефективності використання спільного майна і прибутку за I квартал 2023 року. Депутати акцентували увагу на важливості роботи з боржниками, проведення роз'яснень та належної підготовки до майбутнього опалювального сезону.

Також під час засідання в.о. директора ДП "Агентство місцевих доріг Полтавської області" Михайло Суржко поінформував про стан автомобільних доріг області, перспектив їх ремонту у 2023 році. За його словами, з Державного дорожнього фонду заплановані надходження у обсязі 950 млн грн. Заплановані ремонти автомобільних доріг: Миргород – Велика Багачка – Поділ, Мала Рублівка – Рунівщина, Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч, капітальний ремонт 5 штучних споруд на дорозі Чорнухи – Лубни.

Окрім цього, депутати розглянули інформацію про хід виконання обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки у 2023 році та звіт щодо результатів господарської діяльності ПОКП «Аеропорт-Полтава» за I квартал 2023 року та про хід виконання Програми розвитку та підтримки ПОКП «Аеропорт-Полтава» на 2021 – 2025 роки у 2023 році.