Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024

Профільна комісія підтримала проєкт внесення змін до Регламенту Полтавської обласної ради восьмого скликання

24 травня під головуванням Миколи Кульчинського відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв'язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.

У засіданні взяли участь начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, заступник начальника ОВА Ігор Панченко, депутати обласної ради: Володимир Ярошенко, Людмила Мірошніченко, Людмила Корнієнко; Світлана Тарашевська, Юрій Лебедин (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради.

Комісія розглянула й підтримала проєкт рішення обласної ради щодо внесення змін до Регламенту Полтавської обласної ради восьмого скликання. Також знайшли підтримку у депутатів проєкти Звернень до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо започаткування відзначення Дня незламності українського народу та припинення договорів оренди чи користування з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко представила проєкт внесення змін до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 – 2023 роки. За її словами, документом передбачено коригування обсягів фінансування заходів, що спрямовані на реалізацію державної інформаційної політики, запобігання інформаційній агресії, підвищення рівня поінформованості населення про події, суспільно-політичний та соціально-економічний та культурний розвиток області. Комісія даний проєкт рішення схвалила.

У порядку контролю депутати розглянули інформацію про використання інформаційно-комунікаційних технологій у взаємодії органів виконавчої влади і місцевого самоврядування зі ЗМІ для забезпечення інформування населення про суспільно-політичний, соціально-економічний, культурний, науково-технічний розвиток регіону, стан забезпечення обов’язковими виплатами членів сімей загиблих (померлих) з числа Захисників і Захисниць України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, практику запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Полтавській обласній раді протягом 2022 року.

Окрім цього, депутати підтримали питання щодо надання згоди на безоплатну передачу «Інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики Полтавської області» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області у державну власність, кандидатури Валентина Бубнюка, Олега Хардіна і Ольги Величко для нагородження Грамотою Верховної Ради України, обговорили інші питання порядку денного.