Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024
Наприклад, 01.07.2024

Профільна комісія підтримала створення Піклувальної ради Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради

22 лютого під головуванням Олега Діденка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, депутати обласної ради: Марина Василенко, Ольга Усанова, Ігор Процай, Сергій Бульбаха; Тетяна Юрченко, Юлія Цибульська, Ірина Калюга (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, представники Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського та Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області.

Присутні заслухали директора Департаменту освіти і науки ОВА Євгена Кончаковського про хід реалізації Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 – 2027 роки у 2023 році. За його інформацією, 100% закладів загальної середньої освіти охоплені інформаційними системами (електронні журнали та електронні щоденники). Завдяки співпраці зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE 5 шкіл області отримали можливість облаштувати укриття. Всього ж в області функціонує 503 заклади загальної середньої освіти, з яких 95% організували свою роботу в офлайн та змішаному форматах.

Також Євген Кончаковський представив проєкт внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023 – 2027 роки. У проєкті передбачено можливість моніторингу освітніх втрат та розривів, підготовку та супровід педагогічних працівників в межах впровадження старшої профільної школи, створення в закладах освіти середовища формування національної та громадянської ідентичності тощо. Відповідний проєкт рішення обласної ради комісія схвалила.

Знайшли підтримку у депутатів і питання щодо прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області, закріплення майна на праві оперативного управління, передачі проектно-кошторисної документації та ін.

Комісія розглянула й схвалила питання про внесення змін до Положення про Піклувальну раду закладу загальної середньої освіти, засновником якого є Полтавська обласна рада, підтримала створення Піклувальної ради Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради.

Окрім цього, депутати проаналізували інформацію Департаменту освіти і науки ОВА про фінансування Полтавського та Кременчуцького ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою у 2023 році та заплановані кошти для фінансування у 2024 році. Звернули увагу на необхідність проведення ремонтних робіт у закладах, придбання обладнання, оновлення місць для тренувань тощо.

Також комісія проаналізувала показники вартості утримання однієї дитини у закладах освіти Полтавської області та перелік послуг у закладах освіти Полтавської області, за які сплачують батьки. Під час обговорення даного питання присутні акцентували на необхідності звільнення від сплати за пансіон певних категорій дітей (з родин військовослужбовців, ветеранів, зниклих безвісти).

Насамкінець депутати затвердили звіт постійної комісії обласної ради восьмого скликання з питань освіти, науки та культури про роботу за 2023 рік.