Наприклад, 29.06.2024
Наприклад, 29.06.2024
Наприклад, 29.06.2024
Наприклад, 29.06.2024
Наприклад, 29.06.2024

У Полтаві відбувся форум «Стратегічні пріоритети розвитку освіти Полтавської області»

23 травня у Полтаві відбувся форум «Стратегічні пріоритети розвитку освіти Полтавської області». У межах заходу також пройшло громадське обговорення реформи профільної середньої освіти й особливостей її впровадження у Полтавській області.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко наголосив, що ця реформа стосується не лише того, як виглядатиме профільна середня освіта. Це стосується і загального формування нашого суспільство і як учні будуть підготовлені до майбутнього. Всі ці аспекти впроваджуватимуться під час навчання у профільних школах.

“Важливо розуміти, що результати таких освітніх змін стануть помітними через роки, не одразу. Наше ж завдання – забезпечити сталість змін і підготувати систему освіти до майбутніх етапів розвитку”, – зазначив Олександр Лемешко.

У заході також взяли участь заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Євген Кончаковський, менеджер проєкту DECIDE, заступниця голови ГО DOCCU Валентина Полторак, депутат Полтавської обласної ради Олег Діденко, інші.

Форум організовували Міністерство освіти і науки України у партнерстві зі Швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та за сприяння Полтавської ОВА.

Під час заходу було презентовано Стратегію розвитку освіти Полтавської області до 2027 року. У ній враховано зміни, спрямовані на подолання наслідків повномасштабного вторгнення рф та покращення системи освіти у післявоєнний час.