Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024
Наприклад, 19.04.2024

У Решетилівці офіційно відкрили фізкультурно-спортивний, реабілітаційно-відновлювальний комплекс «Колос»

24 травня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс, голова Решетилівської громади Оксана Дядюнова та директор Полтавської обласної дитячо-юнацької реабілітаційно-спортивної школи інвалідів Сергій Котьман офіційно відкрили спорткомплекс “Колос”.

Також в урочистостях взяли участь спортсмени, представники міжнародних та громадських організацій, обласної військової адміністрації, Решетилівської громади.

У вітальному слові Олександр Біленький подякував за допомогу міжнародним партнерам та зауважив, що розбудова комплексу поетапно триватиме.

“Цей об'єкт – один із небагатьох проєктів, який вдалось реалізувати від ідеї до повної здачі в період війни. Те, що ми планували минулого року з партнерами та колегами, вдалося зробити лише цьогоріч. Дякуємо за фінансову підтримку ООН, команді ПРООН та Європейському інвестиційному банку, – зазначив голова обласної ради. – Нагадаю, що це перший етап, другий етап – будівництво сучасного стадіону поруч. Третій – створення реабілітаційного центру в селі Сухорабівка. Тоді ми матимемо повний комплекс для реабілітації, тренувань і навчань людей з інвалідністю, відновлення наших військових. Також на базі “Колоса” зможемо проводити змагання державного рівня”.

Заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс запевнив, що допомога європейських партнерів для розбудови Полтавської області триватиме.

“Від імені місії об'єднаних націй, Європейського банку та Євросоюзу я радий бути присутнім на відкритті комплексу. Я хочу сказати, що ми й надалі долучатимемось до співпраці. І хочу наголосити на партнерстві та підтримці міста Полтави й всієї області”, – сказав на відкритті спорткомплексу Христофорос Політіс.

Довідково: реконструкція фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос» у Решетилівці розпочалася у 2021 році. Об'єкт зводили з дотриманням норм щодо доступності. У спортивній залі, зведеній за європейськими стандартами, планують організовувати міжнародні змагання та проводити для спортсменів тренувальні відновлювальні збори. Також для спортсменів доступні кімнати для проживання, їдальня, борцівський зал, душові кабіни та роздягальні з усіма зручностями для людей з інвалідністю.