Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024
Наприклад, 28.04.2024

Відбулась робоча зустріч

4 березня відбулась робоча зустріч за участю заступника голови Полтавської обласної ради Олексія Чепурка, першого заступника начальника Полтавської обласної військової адміністрації Богдана Корольчука, представників обласного комунального підприємств “Полтававодоканал”, ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”, акціонерного товариства «Полтаваобленерго», Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики, тощо.

Як зазначив Олексій Чепурко, нині КП “Полтававодоканал” використовує тарифи, які є економічно необґрунтованими. Найвитратнішою частиною є покриття вартості електричної енергії та її розподіл. Відповідно касовий розрив в місяць складає 12-14 млн грн.

“Тобто в тарифі закладена одна ціна, а підприємство на енергоринку купує електроенергію за вищою ціною, чим закладено в тарифі. Зрозуміло, що внутрішніх резервів у підприємства не має для покриття цього касового розриву. Всі фінансові запаси підприємства були витрачені впродовж минулого року. Тому на початок 2024 має заборгованість близько 12 млн грн. тільки за розподіл. І ця сума буде кожен місяць збільшуватися”, - наголосив заступник голови обласної ради. 

За результатами зустрічі присутні погодили, що КП “Полтававодоканал” має сформувати клопотання стосовно виділення коштів з обласного бюджету для покриття різниці в тарифі. Його детально розглянуть на профільній комісії та позачерговій сесії  обласної ради.   
 
“Ми налаштовані в пошуку внутрішніх резервів на самих підприємствах. Та сьогоднішню суму в касовому розриві підприємству нема чим перекрити. Тому у  вирішенні цього питання і обласна рада, і ОВА працюють в синергії ”, - підсумував Олексій Чепурко.