Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024

Відбулося третє засідання робочої групи, яка вивчає питання застосування тарифів на теплову енергію у Кременчуці

13 березня під головуванням Олексія Чепурка відбулося чергове засідання робочої групи щодо вивчення обґрунтованості встановлених тарифів КП ПОР "Полтававодоканал" та ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго".

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, депутати обласної ради: Лариса Босенко, Сергій Бєлашов, Ігор Процай, Василь Воротинцев, Іван Москалик, Євген Корф, заступник керівника апарату – керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, депутати Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко та Сергій Порчирян, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації та комунальних підприємств.

Присутні продовжили розгляд питання застосування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води у м. Кременчук.

На початку засідання Олексій Чепурко наголосив, що найближчим часом повинне відбутися пленарне засідання сесії обласної ради, тому необхідно напрацювати спільне бачення розв'язання проблеми.

Перший заступник генерального директора ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" Ігор Процай навів дані щодо собівартості надання теплової енергії жителям лівобережної частини Кременчука, стану розрахунків за газ, суми ймовірних збитків за підсумком опалювального періоду 2022/2023.

Члени робочої групи навели свої пропозиції щодо можливого врегулювання проблеми, обговорили ймовірність залучення коштів державного бюджету для відшкодування різниці в тарифах тощо.

За словами заступника голови обласної ради, голови робочої групи Олексія Чепурка, на засіданні вдалося напрацювати два можливих рішення. 

Я бачу 2 варіанти. Це застосування для частини Кременчука тарифу 1796 грн за 1 Гкал, це питання повинне набрати необхідну кількість голосів у сесійній залі. Другий варіант – обласне комунальне підприємство за встановленим тарифом продаватиме теплову енергію міському комунальному підприємству, а міське продаватиме  населенню за тим тарифом, який діяв до 24 лютого 2022 грн. Тобто, за 1796 грн за 1 Гкал. Ці питання також будуть розглянуті на профільних комісіях. Остаточне рішення буде ухвалено вже на сесії”,  – зазначив Олексій Чепурко.

Також під час засідання йшлося про необхідність пошуку механізмів для врегулювання вартості послуг з теплопостачання для підприємців, встановлення лічильників тепла у кожній будівлі та ін.