Наприклад, 27.07.2024
Наприклад, 27.07.2024
Наприклад, 27.07.2024
Наприклад, 27.07.2024
Наприклад, 27.07.2024

Відбувся круглий стіл з представниками 16 навчальних закладів Полтавщини

Відбувся круглий стіл учасників навчально-методичного кемпу для вчителів польської мови Полтавської області. Представники 16 навчальних закладів Полтавщини зібралися, аби поділитися враженнями від проєкту та розповісти про свій досвід. 

Захід реалізовується в межах проєкту “Промоція польської мови як іноземної у школах Полтавської області”. Він є частиною ініціативи “Зміцнення громадянського супільства через впровадження партисипативних та інклюзивних рішень”. 

У заході взяв участь голова обласної ради Олександр Біленький, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко, засновник і член правління Фундації Ягеллонської Мачей Тройнар, спеціаліст з польсько-української співпраці Фундації Ягеллонської Агата Саковіч та інші.

Олександр Біленький наголосив, що володіння кількома іноземними мовами — нормальна практика для населення країни, яка робить кроки для інтеграції до ЄС. "Що більшу варіативність мають наші учні та учениці у виборі вивчення мов, то ширші можливоті вони матимуть як спеціалісти на ринку праці в подальшому", - зазначив голова обласної ради.

Нагадаємо, що цей проєкт реалізується Фундацією Ягеллонська у партнерстві з Полтавською обласною радою та Інститутом міста Львова.