Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024

EcoDAY 1.0: відзначили авторів кращих проєктів Конкурсу екоініціатив

12 жовтня у Полтаві, на території музею Віктора Васильовича Бажана відбувся централізований захід “EcoDAY 1.0”. У події взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступниця голови обласної ради Лілія Руроєва, меценат, філантроп Віктор Бажан, керівники громад, автори проєктів-переможців Конкурсу екологічних ініціатив 2023 року, громадські діячі, працівники виконавчого апарату обласної ради.

Олександр Лемешко подякував за ініціативність та небайдужість усім, хто долучився до Конкурсу екологічних ініціатив 2023 року.

“Екологічні проблеми в умовах війни нікуди не зникають, а навпаки поглиблюються. Саме тому Полтавська обласна рада у 2023 році відновила Конкурс екологічних ініціатив. Ми вдячні усім, хто ініціює проєкти, хто не байдужий до екології свого села, селища чи міста. Так ми можемо спільно дивитися у наше переможне майбутнє. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі зустрічі й розвивати громади”, – зазначив перший заступник голови обласної ради.

Заступник директора – начальник управління природокористування та моніторингу довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА Тарас Миколайчик зауважив, що до фіналу Конкурсу потрапили найкращі проєкти, які допоможуть покращити стан екології у громадах.

“Програма Екологічні ініціативи Полтавської області – це той рушійний механізм, який дозволяє і ОВА, і обласній раді почути громади, разом розв'язати ті екологічні проблеми, які є на місцях. Конкурсна основа дозволила відібрати найкращі проєкти, дійсно, це потужні напрямки”, – наголосив Тарас Миколайчик.

Під час заходу Віктор Бажан ознайомив з історією створення музею, провів ознайомчу екскурсію. Також запрошені на “EcoDAY 1.0” поспілкувалися з менторами та взяли участь у майстер-класі з ресайклінгу.

Захід було організовано Полтавською обласною радою, КУ “Обласний молодіжний центр” за підтримки Дія. Бізнес та мецената, філантропа, засновника Полтавського художнього музею Віктора Васильовича Бажана.