Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

На Полтавщині діятиме програма реабілітації для військових та їхніх сімей

Днями голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, народний депутат України Олег Кулініч, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін відвідали місто Миргород.

Під час робочого візиту, оглянули один із санаторно-курортних закладів, на базі якого планують проводити реабілітацію військових, їхніх родин, а також сімей загиблих героїв. Процес відбуватиметься у рамках пілотного проєкту з Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки.

Як пояснив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, це унікальний проєкт для України.

“На базі санаторіїв та оздоровчих закладів області для захисників, захисниць та їх родин, членів сімей полеглих героїв надаватимуть низку послуг з реабілітації, інтеграції та соціального захисту. Після цього військові з родинами мають отримати індивідуальний соціальний супровід у громадах, де вони проживають. Це, зокрема, оформлення документів, психологічна підтримка, а також продовження лікування та реабілітації. Питання вже розглянула і підтримала профільна комісія Полтавської обласної ради. На черговій сесії спрямуємо 2,5 млн грн для надання послуг першим 250 ветеранам, їх родинам та сім’ям загиблих бійців”, - розповів Олександр Біленький.

У рамках поїздки також відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Зіньківською, Миргородською та Решетилівською територіальними громадами. Згідно з документом, громади спільними силами будуть розвивати освіту, культуру та ребілітувати військових.