Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

На Полтавщині діє програма реабілітації для військових та їхніх сімей

Днями голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, народний депутат України Олег Кулініч, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, голови територіальних громад відвідали один із санаторіїв області.
На його базі зреалізовано пілотний проєкт з Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки. Мова йде про інтеграцію ветеранів війни до умов цивільного життя. Відновлення соціальних і сімейних зв’язків бійців, стабілізацію їх психоемоційного стану. Реабілітація відбувалася 10 днів, тепер учасники програми супроводжуються в громадах. 
 
Як пояснив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, це унікальний проєкт для України. 

“На базі санаторіїв та оздоровчих закладів області для захисників, захисниць та їх родин, членів сімей полеглих Героїв надали низку послуг з реабілітації, інтеграції та соціального захисту. Після цього військові з родинами отримують індивідуальний соціальний супровід у громадах, де вони проживають. Це, зокрема, оформлення документів, психологічна підтримка, а також продовження лікування та реабілітації. На це з обласного бюджету спрямували 2,5 млн грн. До співфінансування проєкту також долучилися Миргородська, Решетилівська, Зіньківська та Котелевська громади”, - розповів Олександр Біленький.  

Нагадаємо, що в області схожа програма існує з 2017 року. Завдяки цьому соціальні послуги отримали понад 8 тис. бійців антитерористичної операції та члени їх родин.