Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024

На постійній комісії з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку обговорили ситуацію із проведенням опалювального періоду

15 січня під головуванням Сергія Бєлашова у режимі відеоконференції відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради Лілія Руроєва, Олег Бєлоножко, перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук, депутати обласної ради: Юлія Устименко, Михайло Міщенко, Олексій Матюшенко, Іван Москалик, Олександр Олексенко, Людмила Смотрицька; Людмила Мірошніченко, Костянтин Копотун (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, представники обласних комунальних підприємств.

Депутати розглянули листи ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» щодо забезпечення проведення опалювального періоду 2023-2024 років в місті Кременчуці. Генеральний директор підприємства Олександр Олексенко поінформував про ситуацію, що склалася у договірних відносинах «Полтаватеплоенерго» та постачальника природного газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». За його словами, обласне комунальне підприємство виявилося заручником ситуації, коли разом з майном Кременчуцької ТЕЦ отримало й борги за природний газ попереднього виробника теплової енергії (ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ»). Зараз підприємство не має договорів із ТОВ ГК «Нафтогаз Трейдинг», змушене закуповувати газ для забезпечення опалення у ПОН (постачальника останньої надії) за ціною понад 22 грн за м3. За підсумком обговорення депутати рекомендували підприємству розробити проєкт рішення про звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України та народних депутатів України від Полтавської області щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій при проходженні опалювального періоду 2023-2024 років та зупинки роботи підприємства критичної інфраструктури обласного значення, комісії – внести проєкт рішення з даного питання на розгляд ради у встановленому порядку.

Також Олександр Олексенко доповів про ситуацію зі встановленням загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії у Полтаві, Кременчуці, потребу у поповненні статутного капіталу підприємства та ін.

У контексті звернення депутатів Оржицької селищної ради щодо стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення присутні заслухали в.о. директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Михайла Суржка. Він поінформував про причини руйнування автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Оржицької громади: Чорнобай – Хрестителеве – Оржиця – Лубни; Оржиця – Хорол; Тарасенкове – /Чорнобай – Лубни/, ситуацію з фінансуванням ремонтних робіт, забезпеченням протиожеледною сумішшю. Депутати рекомендували ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» посилити роботу з територіальними громадами щодо виділення фінансування на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах та розглянути можливість виділення коштів на фінансування ремонту вказаних автомобільних доріг в Оржицькій громаді.

Також члени комісії обговорили ситуацію, що склалася на Полтавському обласному комунальному підприємстві «Аеропорт-Полтава», та погодили Звіт про роботу комісії за 2023 рік.