Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024

На профільній комісії розглянули хід виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери у Полтавській області на 2021 – 2023 роки

24 жовтня у режимі відеоконференції відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв'язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Головував – Микола Кульчинський.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, заступник начальника обласної військової адміністрації Ігор Панченко, депутати обласної ради: Володимир Ярошенко, Людмила Смотрицька; Світлана Тарашевська, Юрій Лебедин, Микола Корецький (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради.

У комісії знайшли підтримку проєкти рішень щодо дострокового припинення повноважень депутатів Полтавської обласної ради восьмого скликання Олександра Смірнова та Марини Грекової.

Депутати схвалили проєкти рішень, що стосувалися погодження кандидатури Наталії Гранчак для нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України та Олександра Лемешка для нагородження Грамотою Верховної Ради України; погодили кандидатуру Юлії Городчаніної для нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Також комісія обговорила Кодекс етики депутатів Полтавської обласної ради восьмого скликання, з врахуванням пропозиції, внесеної Миколою Кульчинським, рекомендувала підготувати відповідний проєкт рішення та внести на розгляд обласної ради в установленому порядку.

У порядку контролю присутні заслухали директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторію Пилипенко про хід виконання Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 – 2023 роки у 2023 році, інформацію щодо залучення громадськості до формування та реалізації державної політики та вирішення актуальних питань місцевого значення на Полтавщині, проведення в області заходів ідеології державотворення та ін.

Тимчасово виконувач обов'язків начальника Управління цифрової трансформації ОВА Іван Біліцький доповів про хід виконання регіональної програми інформатизації “Цифрова Полтавщина” на 2021 – 2023 роки у поточному році.

Також депутати погодили кандидатури для занесення до Книги Пошани Полтавської обласної ради.

У "Різному" заслухали депутата обласної ради Миколу Корецького щодо діяльності Української православної церкви.