Наприклад, 21.08.2024
Наприклад, 21.08.2024
Наприклад, 21.08.2024
Наприклад, 21.08.2024
Наприклад, 21.08.2024

Олександр Біленький: Проблема з укриттями для школярів актуальна для всієї області

9 серпня голова обласної ради Олександр Біленький відвідав Котелевську громаду.

Селищний голова Тетяна Корост розповіла про нагальні проблеми, які найбільше турбують жителів громади. За її словами, найбільше нарікань на стан дороги державного значення, яка проходить через Котелевську громаду. Також Тетяна Михайлівна розповіла про будівництво укриття для школярів Котельви. З місцевого бюджету вже спрямовано понад 7 млн грн. Роботи на об'єкті виконані на 50%, однак далі громада розраховує на підтримку з обласного бюджету.

Проблема з укриттями для школярів актуальна для всієї області. Через це деякі батьки переводять дітей на навчання у сільські школи. У травні ми внесли зміни у відповідну обласну програму й розраховували на перевиконання бюджету, щоб профінансувати роботи з будівництва бомбосховищ у школах області. Однак темпи надходжень у цьому році не такі, як у минулому, – зауважив Олександр Біленький. – Будемо комунікувати з керівництвом ОВА та колегами-депутатами щодо можливості дофінансування укриття в Котелевській громаді. Ми завжди підтримували такі ініціативи, особливо, коли це стосується дітей. Які, на моє переконання, повинні очно відвідувати школи й разом з тим бути у безпеці на випадок ракетної загрози”.

Також Тетяна Корост зауважила, що у громаді дбають про належний соціальний захист військових та родин загиблих. У селищній раді створена Координаційна рада, яка опікуватиметься цими питаннями. Водночас Котелевська громада готова доєднатися до Меморандуму, який вже підписали Решетилівська, Зіньківська та Миргородська громади, та реалізовувати спільні програми для соціального захисту, реабілітації та психологічної підтримки ветеранів та їхніх родин.

Під час поїздки Олександр Біленький відвідав Будинок культури “Скіфія”, де діє Цифровий освітній центр, “Вільне радіо “Котельва” та студію звукозапису.