Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024

Олександр Біленький відвідав з робочим візитом місто Зіньків

7 лютого голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький здійснив робочу поїздку в Зіньківську територіальну громаду.

Він зустрівся з Зіньківським міським головою Сергієм Максименком, депутатом обласної ради Василем Воротинцевим та обговорив актуальні питання соціально-економічного розвитку громади, особливості роботи та функціонування місцевих комунальних підприємств.

Олександр Біленький відвідав Зіньківський дитячий будинок-інтернат Полтавської обласної ради. Понад 33 млн грн. цьогоріч заплановано спрямувати на цей заклад. За ці кошти буде закуплено медикаменти, продукти харчування, оплачено енергоносії та інше.

Потому голова обласної ради оглянув нову покрівлю Зіньківського ліцей імені М.К. Зеров. Як розповіла начальник відділу освіти та молоді виконавчого комітету міської ради Світлана Чикало торік улітку буревій пошкодив дах, половина покрівлі стала непридатною. Вода затікала на 2 поверх і нищила понад сторічну будівлю. У вересні минулого року було розібрано 50% даху. Для її ремонту вдалося знайти 8,8 млн грн. Майже 7 млн грн залучили з обласного бюджету. Понад 2 млн грн – кошти місцевої громади. До Нового року дах було полагоджено.

У Зіньківській громаді також функціонує комунальний заклад “Зіньківська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з гандболу ім. В.П.Літвішка” Полтавської обласної ради. За словами директора закладу Тетяни Трикоз у ньому працюють шість висококваліфікованих тренерів-викладачів. Вихованці та випускники закладу грають за команди вищої ліги Полтави та сусідніх областей. Також голова обласної ради ознайомився з діяльністю Комунальної спортивної споруди “Зіньківський стадіон “Старт” Зіньківської міської ради”.

На завершення поїздки, Олександр Біленький взяв участь у сесії міськради. Він мав слово перед депутатським корпусом. Закцентував увагу на важливості та можливостях у громад залучати кошти до своїх бюджетів.