Наприклад, 26.04.2024
Наприклад, 26.04.2024
Наприклад, 26.04.2024
Наприклад, 26.04.2024
Наприклад, 26.04.2024

Олександр Біленький взяв участь у відкритті змагань з пішохідного туризму у Михайлівському ліцеї

10 березня стартувала відкрита першість Михайлівського ліцею з пішохідного туризму у приміщенні в залік 25 туристського кубку Полтавщини серед учнівської та студентської молоді. Змагання подібного рівня у навчальному закладі організовані вперше. 

У відкритті взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, голова Михайлівської громади Микола Коляндра, тренери, судді, учні та студенти області.

У вітальному слові Олександр Біленький зазначив, що слідкує за успіхами спортсменів з Михайлівського ліцею і радіє їхнім перемогам.

“Саме команда Михайлівської громади кілька років поспіль є базовою для збірної Полтавщини зі спортивного туризму. Завдяки ентузіасту туристичної ниви Сергію Свистуну, за підтримки керівництва громади та педагогічного колективу місцевої школи, змагання відповідають високому рівню кваліфікації. Дякую Сергію Миколайовичу за запрошення, завжди приємно повертатися у дружню туристичну родину. У туризмі я із 6-го класу. Перше моє робоче місце  – керівник гуртків зі спортивного туризму у Решетилівці. До цього часу я не бачу себе, чи прямо, чи опосередковано, без цього виду спорту. Щоб підтримати матеріально-технічну базу команд ми даруємо майбутнім переможцям комплекти технічного інвентарю: мотузки, карабіни, жумари та термоси”, – наголосив голова обласної ради. 

За словами директора Валентини Ярославської, у Михайлівському ліцеї навчається 208 учнів, і частина з них є вихованцями Сергія Свистуна.

“У нас є наполегливий тренер, фанат туризму – Сергій Свистун. Останні 5 років його вихованці брали участь в обласних, всеукраїнських змаганнях. Тому давно визрівала потреба прийняти в себе інших туристів. Такий захід планували ще минулого року, але змушені були через війну його перенести. Коли учні дивляться на досягнення старших туристів – вони мають бажання теж займатися, навіть з початкових класів”, – розповіла Валентина Ярославська.

Методист КЗ "Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради", головний суддя змагань Анатолій Криворучко розповів, що змагання у ліцеї є частиною 25 туристського кубку Полтавщини серед учнівської та студентської молоді.

“Це вже другі обласні змагання, які входять до заліку 25 туристського кубку Полтавської області. Спортивний пішохідний туризм – це дуже високотехнічний вид спорту. Якщо учасник немає відповідної підготовки, то він не подолає жодної дистанції”, – зазначив Анатолій Криворучко.

Керівник гуртків Михайлівської громади Сергій Свистун говорить, що завжди з великою радістю займається з учнями і щиро вболіває за них на змаганнях.

“З дітьми мені працювати дуже подобається. Ми були у Криму, в Карпатах. З роками вийшли на професійний рівень. Спочатку були переможцями районних змагань, потім були призерами обласних. Так, я виховав двох кандидатів у майстри спорту. Минулого й позаминулого року наші діти були у складі збірної області й на всеукраїнських змаганнях здобули 3 місце. Я вважаю, що для такої маленької школи це величезне досягнення”, – каже Сергій Свистун.

Змагання у Михайлівському ліцеї триватимуть упродовж трьох днів. Всього запланована участь 150 учнів та студентів із 7 громад області.