Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024
Наприклад, 28.03.2024

Олександр Біленький здійснив робочу поїздку в Лубенську територіальну громаду

24 січня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький здійснив робочу поїздку в Лубенську територіальну громаду.

Він зустрівся з Лубенським міським головою Олександром Грицаєнком, депутатом обласної ради Іваном Близнюком та обговорив актуальні питання соціально-економічного розвитку громади, особливості роботи та функціонування місцевих комунальних підприємств.
Голова обласної ради відвідав ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго», ознайомився із забезпеченням теплопостачання міста Лубни у кризовий період. Також, оглянув як працюють котельні з новими генераторами, які були придбані за кошти обласного бюджету.
Як розповів Олександр Грицаєнко в місті проживає понад 40 тис. жителів. Тепло в їхніх оселях забезпечує 10 квартальних котелень, які побудовані ще в 70-80-х роках. На початку опалювального періоду в домівках лубенчан температура повітря була 12-14 градусів. Причина – віялові відключення світла, через які вимикалося і опалення. Сьогодні, за словами Лубенського міського голови, температура в квартирах не опускається нижче 18. 
Олександр Біленький, в свою чергу, розповів, що вирішити це питання змогли завдяки синергії дій міської та обласної влади. Так, обласна рада повністю профінансувала закупівлю генераторів для всіх котелень міста Лубни. Транш сягає 10 млн грн.
“Місто Лубни – це перше і єдине в області місто, яке стовідсотково забезпечене  дизельними генераторами за кошти обласного бюджету.  На першому етапі вирішення місцевої проблеми, ми домовились про від'єднання лубенських котелень від графіку погодинних відключень електроенергії. Вже потім придбали генератори, яких достатньо для обслуговування всіх котелень міста”, – наголосив голова обласної ради.
Олександр Біленький також зазначив, що допомога не відбулася, якби не платники податків, коштом яких це зроблено.
“Тепер “Лубнитеплоенерго”працюватиме без збоїв. Ситуація в місті буде стабільною. Місцеві котельні нині не залежать від електрики, віялових відключень і блекаутів. Як результат, в оселях лубенчан буде тепло та вода”, – підсумував голова обласної ради.