Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024

Олександр Біленький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим

17 жовтня на Полтавщині з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв. У Полтавській обласній раді він зустрівся з головою обласної ради Олександром Біленьким. Також у заході взяли участь: Почесний консул Азербайджанської Республіки в м. Харків Афган Салманов, співробітниками посольства Сабір Рзаєв і Наміг Ніфтуллаєв, депутатка обласної ради Яніна Барибіна.

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв розповів про плани щодо посилення співпраці між дружніми народами у різних галузях. Зокрема, мова йшла про культурні проєкти, спорт, туризм і бізнес. Також він зазначив, що саме на Полтавщині дуже потужна й активна азербайджанська спільнота. Народ Азербайджану глибоко шанує пам'ять уродженця Полтавщини Олега Бабака, який героїчно загинув у 1991 році у Нагірному Карабасі.

Олександр Біленький подякував народу Азербайджану за підтримку України під час війни та зазначив, що бачить кілька варіантів для поглиблення співпраці.

“Ми бачимо можливість братерства між містами чи регіонами, започаткування проєктів у бізнесі, культурі й спорті. Сформуємо свої пропозиції й далі розглядатимемо ті напрямки, які зацікавлять обидві сторони. Є чимало спільного між Україною й Азербайджаном, хочемо посилювати саме регіональну інтеграцію”, – наголосив голова обласної ради.

Олександр Біленький подарував почесним гостям сувеніри з символікою області та запросив знову на Полтавщину, аби краще вивчити її культурний та туристичний потенціали.