Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Олексій Чепурко привітав учасників форуму крафтових виробників області

16 серпня у Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес відбувся форум “Крафтове виробництво Полтавщини: стан та перспективи розвитку”, у якому взяли участь виробники крафтової та органічної продукції Полтавської області.

Учасників форуму привітав заступник голови обласної ради Олексій Чепурко.

“Коли ми говоримо про наповнення бюджету, то знаємо, що окрім великого бізнесу вагому частку надходжень дає малий та середній бізнес. Але основне те, що це можливість для самозайнятості. Люди створюють нові місця, виготовляють унікальну продукцію, сплачують заробітну плату найманим працівникам і наповнюють бюджети усіх рівнів. Завдяки чому ми щодня можемо протистояти ворогу. Щиро зичу усім учасникам форуму отримати практичні навички й ефективно їх використовувати на власному виробництві”, – зазначив Олексій Чепурко.

Віце-президентка Полтавської торгово-промислової палати, керівниця ГО “Регіональний розвиток України”, депутатка обласної ради Тетяна Юрченко подякувала підприємцям за ініціативність та стійкість під час воєнного стану.

“Дякуємо, що долучаєтеся до навчання. У такі важкі часи бізнесу важко, але ще важче його розвивати. Водночас складні часи народжують сильних людей. Лише на таких сильних, ініціативних, креативних людях тримається наша економіка. Зичу успіхів, розвитку та масштабності вашому бізнесу”, – зауважила Тетяна Юрченко.

Під час форуму директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області „Офіс євроінтеграції” Віта Клименко розповіла, що представники малого та середнього бізнесу, які увійшли до консорціуму, пройшли навчання на тренінгах. Всього до консорціуму увійшло 7 громад: Оржицька, Решетилівська, Машівська, Білицька, Заводська, Лохвицька, Сенчанська. Виготовлені відеоролики, які демонструють можливості для розвитку бізнесу, йде розробка електронного каталогу крафтових виробників області. У планах – створення електронної платформи виробників Полтавщини та “єдиного вікна” для комунікації з бізнесом.

Під час заходу представники громад отримали техніку, виробники продемонстрували свою продукцію.

Форум відбувся в межах реалізації проєкту “Консорціум територіальних громад як запорука сталого розвитку малого та середнього бізнесу” за підтримки програми міжнародної технічної допомоги “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП" за підтримки Уряду Німеччини.