Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Полтавська, Миргородська, Новосанжарська і Зіньківська громади отримали станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0. 

Днями  одразу чотири громади області – Полтавська, Миргородська, Новосанжарська і Зіньківська отримали станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0. 

Станції моніторингу якості повітря були надані полтавчанам від громадської організації “SaveDnipro” безкоштовно в рамках проєкту EMITTER за фінансової підтримки Євросоюзу. 

Крім представників чотирьох громад, в заході взяли участь перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор департаменту екології Полтавської ОВА Сергій Олейніков, т.в.о голови ГО SaveDnipro Роман Колесник, екологічна директорка ГО SaveDnipro Анастасія Скок, GR спеціалістка ГО SaveDnipro Ольга Гвоздік.

Завдяки новим станціям, які невдовзі почнуть роботу, мешканці чотирьох населених пунктів будуть проінформовані про стан повітря, яким вони дихають. Вони вимірюють концентрацію завислого в повітрі дрібнодисперсного пилу фракцій до 2,5 мкм (міжнародне позначення – РМ2.5) та до 10 мкм (РМ10). Після встановлення приладу дані про якість повітря будуть відображатися на  онлайн-карті якості повітря Saveecobot  та доступні у відкритому форматі через API.

Коментуючи подію, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко зазначив, що такі прилади необхідні для нашої області, адже за його допомогою можна завчасно попередити людей про небезпеку. На завершення, подякував громадській організації за обладнання та співпрацю.