Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024

Постійна комісія обласної ради з питань екології та раціонального природокористування розглянула хід виконання профільних програм у 2022 році

14 березня під головуванням Євгена Корфа у режимі відеоконференції відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький (у режимі відеоконференції), заступники голови обласної ради Олексій Чепурко та Лілія Руроєва, заступник начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик, депутати обласної ради: Сергій Жук, Олексій Бовдир, Валерія Прокопчик, Іван Москалик, Яніна Аранчій, Микола Корецький, Дмитро Кравченко, Вячеслав Мінязев, Марина Грекова, Сергій Мазур (у режимі відеоконференції); Геннадій Коваленко, Олег Діденко, заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники мисливських господарств, громадськість.

Депутати розглянули проєкт рішення обласної ради "Про затвердження Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2023 році". За результатами обговорення комісія рекомендувала відправити даний проєкт рішення на доопрацювання.

У порядку контролю депутати заслухали інформацію тимчасово виконувача обов'язків директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА Тараса Миколайчика щодо використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області у 2022 році та виконання Регіональної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на 2022 – 2027 роки ("Довкілля – 2027"); начальника відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської обласної ради Олесі Дроботенко про хід виконання обласної програми "Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022 – 2024 роки".

У контексті питання про вплив гідровузлів на екологічний стан р. Псел на території Полтавської області присутні заслухали депутата обласної ради Олега Діденка. Комісія рекомендувала Департаменту екології та природних ресурсів ОВА спільно з Регіональним офісом водних ресурсів у Полтавській області: опрацювати пропозиції, надані за результатами наради при голові обласної ради щодо впливу гідровузлів на екологічний стан р. Псел на території Полтавської області, розглянути можливість фінансування заходів щодо відновлення і підтримання гідрологічного стану та поліпшення екологічного стану р. Псел на території Полтавської області, за результатами розгляду питання надати Полтавській обласній раді пропозиції щодо його врегулювання. Також рекомендації з цього питання надані Державній екологічній інспекції Центрального округу, місцевим радам та Північно-Східному міжрегіональному управлінню лісового та мисливського господарства.

Комісія розглянула звернення щодо надання Миргородській районній громадській організації "Мисливсько-рибальське товариство "Попівське" додатково у користування для ведення мисливського господарства мисливських угідь на території Миргородського району Полтавської області.

Також депутати обговорили звернення щодо надання ТОВ «Фенікс – 2017» додатково у користування для ведення мисливського господарства мисливських угідь на території Полтавського району Полтавської області. В обговоренні даних питань взяли участь заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик, депутат Новосанжарської селищної ради Олег Шандиба, представники ТОВ "Фенікс – 2017", депутати обласної ради Геннадій Коваленко, Олег Діденко.

Насамкінець депутати погодили звіт постійної комісії за 2022 рік та затвердили план роботи на 2023 рік.