Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024

Постійна комісія обласної ради з питань правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій розглянула хід виконання низки обласних програм

13 лютого під головуванням Олега Хардіна відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій.

У засіданні взяли участь начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради Лілія Руроєва та Олексій Чепурко, заступник начальника обласної військової адміністрації Максим Калінін, депутати обласної ради: Василь Кириченко, Олег Баканов, Олександр Сиверин (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, директор Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Тарас Бойко, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради та обласної військової адміністрації.

У порядку контролю присутні заслухали інформацію щодо виконання у 2022 році низки обласних програм: Програми правової освіти населення Полтавської області на 2021 – 2025 роки , Антикорупційної програми Полтавської обласної ради на 2021 – 2023 роки, регіональної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2021 – 2027 роки.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Артеменко доповів про хід виконання у 2022 році Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2021 – 2027 роки. За його словами, минулого року на виконання заходів Програми з обласного бюджету було заплановано спрямувати 10 млн грн, але у зв'язку зі збройною агресією рф проти України фактичні витрати склали понад 133 млн грн. Зокрема, кошти були витрачені на придбання службових автівок, генераторів, ремонтні роботи, будівництво фортифікаційних споруд тощо. 

Під час засідання депутати погодили кандидатури для нагородження почесною відзнакою – Нагрудним знаком Полтавської обласної ради «За вірність народу України», розглянули листи, затвердили звіт про роботу комісії у 2022 році та план роботи на 2023 рік. У “Різному” – обговорили необхідність розробки проєкту положення обласної ради для відзначення волонтерів.