Наприклад, 16.06.2024
Наприклад, 16.06.2024
Наприклад, 16.06.2024
Наприклад, 16.06.2024
Наприклад, 16.06.2024

Профільна комісія оглянула спортивні об'єкти в обласному центрі

15 вересня під головуванням Олександра Алексюка відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

У засіданні взяли участь перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко, депутати обласної ради: Іван Близнюк, Олег Панкратьєв, Олег Сазонов, Яніна Барибіна, Олександр Кудацький, заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОВА Марина Трохименко, начальник Управління майном обласної ради Леся Коморна, директор КЗ ДЮСШ імені О. Бутовського Полтавської обласної ради Сергій Дорош, директор КЗ “Полтавська ДЮСШ “Молодь-2016” Денис Сердюк, тренери, спортсмени.

Спершу присутні оглянули будівлю за адресою: вул. Соборності, 37 у Полтаві, в якій тренуються вихованці ДЮСШ імені О. Бутовського. Олександр Алексюк нагадав, що на минулому засіданні до депутатів звернулися батьки спортсменів, які нарікали на аварійний стан приміщення та незадовільні умови для тренувань.

За словами Марини Трохименко, упродовж тижня у будівлі займається 60 спортсменів. Приміщення перебуває на балансі держави, тому проводити капітальні ремонти за кошти обласного бюджету неможливо.

“Ми чекаємо рішення Полтавської міської ради про виділення земельної ділянки. Після цього ми зможемо подати документи до Міністерства економіки для розробки рішення Кабінету Міністрів України про передачу даної будівлі на баланс області. На останній сесії обласної ради на поточні ремонти у приміщенні було спрямовано 500 тис. грн, зокрема, на заміну труб, закупівлю нової поверхні для тренувань, ремонти стін та підлоги”, – розповіла Марина Трохименко.

Депутати заслухали директора КЗ ДЮСШ імені О. Бутовського Полтавської обласної ради Сергія Дороша та обговорили перспективи розвитку закладу й забезпечення спортсменів комфортними умовами для тренувань.

Потім присутні оглянули Будинок футболу за адресою: провул. Великий, 6 у Полтаві. Футбольні поля нині використовує КЗ “Полтавська ДЮСШ “Молодь-2016”. Члени комісії обговорили необхідність облаштування штучного футбольного поля на умовах співфінансування з міського та обласного бюджетів. Перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко розповів, що міська влада планує розвивати даний спортивний об'єкт, тому готова подати пакет документів для співфінансування.

Комісія рекомендувала Полтавській ОВА розглянути можливість облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям за вказаною адресою на умовах співфінансування.