Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Профільна комісія підтримала проєкт рішення щодо присвоєння Полтавському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради імені Віталія Грицаєнка

Триває підготовка до чергової сесії обласної ради. 25 липня під головуванням Олега Діденка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко (у режимі відеоконференції), заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик, Ігор Панченко, депутати обласної ради: Ольга Усанова, Марина Василенко, Тетяна Юрченко, Людмила Смотрицька; Юлія Цибульська, Наталія Сухонос, Василь Воротинцев (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, обласних комунальних закладів, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко, представники Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, військові, дружина Віталія Грицаєнка.

Комісія підтримала проєкт рішення "Про внесення змін до Обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021 – 2025 роки", питання про передачу майна на баланс Градизького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради.

Також знайшли підтримку у депутатів питання щодо затвердження переліку та граничної чисельності посад Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради та зміни його найменування. Ліцей запропоновано перейменувати на Полтавський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка Полтавської обласної ради. 

Віталій Грицаєнко народився у Полтаві, з 2014 року добровольцем брав участь в АТО та ООС. Обіймав військову посаду навідника вогневого розрахунку мінометного взводу в м. Маріуполі. У ніч на 19 березня 2022 року група військовослужбовців “Азову”, до складу якої входив старший лейтенант Віталій Грицаєнко, здійснила успішний рейд в тил противника. Під час бойового зіткнення у Лівобережному районі Маріуполя офіцер зазнав тяжких поранень та загинув. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітан Віталій Грицаєнко посмертно отримав звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

Розглянули депутати й питання про порушення клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти Лесі Крупіній та Наталії Бігун. 

Комісія обговорила листи Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо проведення серед закладів освіти щорічного обласного конкурсу відеопривітань з Днем Збройних сил України та Днем Сухопутних військ Збройних сил України та відкриття Міжшкільних ресурсних центрів з викладання предмету "Захист України" у громадах Полтавської області.

У порядку контролю комісія розглянула звіти керівників КЗ Полтавської обласної ради "Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді", КУ "Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів" про роботу за 2022 рік та перше півріччя 2023 року, інші питання.