Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Профільна комісія підтримала проєкт внесення змін до обласного бюджету на 2023 рік

27 липня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном.

У засіданні, на якому головувала Лариса Босенко, взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко (у режимі відеоконференції), заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, депутати обласної ради: Ігор Процай, Володимир Куцовол, Віктор Кордубан, Оксана Винниченко, Олександр Олексенко, Людмила Смотрицька, Людмила Корнієнко, Олег Діденко; Юрій Тимоха, Андрій Удовиченко, Фахраддін Мухтаров (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, обласних комунальних підприємств.

Депутати підтримали проєкти рішень щодо реорганізації КП "Полтавська обласна агенція з енергоефективності" Полтавської обласної ради шляхом приєднання до ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" та Обласного КП "Лабораторія контролю умов праці" шляхом приєднання до КП Полтавської обласної ради "Полтававодоканал".

Також комісія схвалила проєкт внесення змін до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2023 році. За інформацією директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОВА Сергія Олейнікова, на виконання природоохоронних заходів всього у 2023 році передбачено спрямувати понад 48 млн грн. Змінами заплановане фінансування переможців Конкурсу екоініціатив обласної ради, роботи обласного Екобусу, берегоукріплювальних заходів в районі с. Мозоліївка Кременчуцького району та ін.

Директор Департаменту фінансів Полтавської ОВА Павло Кропивка представив проєкт внесення змін до показників обласного бюджету на 2023 рік. Загальний обсяг обласного бюджету Полтавської області збільшується на 125,2 млн грн, з них за рахунок: субвенції з місцевого бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 88,3 млн грн; субвенції з місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проектів – 36,4 млн грн; інших субвенцій з місцевих бюджетів – 0,5 млн грн. Поряд з цим відповідно до розпорядження КМУ від 7 липня 2023 р. № 606-р зменшується обсяг освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 15,4 млн грн. Окрім того, на інші пріоритетні, першочергові статті видатків обласного бюджету Полтавської області перерозподіляються і спрямовуються раніше затверджені обсяг резервного фонду обласного бюджету у сумі 117,4 млн грн та бюджетні призначення Управління майном Полтавської обласної ради в обсязі 25 млн грн.

Вищезазначені фінансові ресурси спрямовуються головним розпорядникам коштів обласного бюджету Полтавської області. Зокрема: Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА – понад 60 млн грн, Департаменту соціального захисту населення – 27,5 млн грн, Департаменту будівництва, містобудування і архітектури – 29 млн грн, Департаменту охорони здоров’я – 1,3 млн грн, Управлінню молоді та спорту – майже 9 млн грн та ін.

Також депутати заслухали генерального директора ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" Олександра Олексенка щодо Інвестиційної програми підприємства на 2022 – 2023 роки (зі змінами) та річного плану виробництва, транспортування та постачання теплової енергії/надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води на плановий період 12 місяців та Інвестиційну програму підприємства на 2023 – 2024 роки.

Насамкінець комісія розглянула лист Управління майном обласної ради та підтримала надання в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області військовій частині.