Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024
Наприклад, 29.03.2024

Профільна комісія підтримала внесення змін до показників обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік

22 березня під головуванням Лариси Босенко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації: Ігор Панченко, Максим Калінін, депутати обласної ради: Ігор Процай, Юрій Тимоха, Оксана Винниченко, Володимир Куцовол, Олег Діденко, Андрій Удовиченко, Людмила Смотрицька, Іван Москалик (у режимі відеоконференції), заступник керівника апарату ‒ керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

На початку засідання Олександр Біленький за заслуги перед українським народом вручив Грамоту Верховної Ради України члену постійної комісії Юрію Тимосі.

У порядку контролю комісія заслухала річні звіти керівників підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області про фінансовий стан та результати господарської діяльності.

Депутати розглянули питання, що стосувалися виконання обласних програм: Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2021 – 2023 роки, Програми сприяння залученню інвестицій, формуванню позитивного іміджу та розвитку міжнародного економічного співробітництва Полтавської області на 2021 – 2023 роки, Програми зайнятості населення Полтавської області на 2021 – 2023 роки, Програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2020 – 2024 роки, Програми з реалізації молодіжної політики на 2021 – 2024 роки, Програми фізичної культури і спорту на 2021 – 2024 роки, Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2021-2027 роки та ін.

Комісія обговорила й підтримала проєкти рішень обласної ради, що стосувалися внесення змін до обласних програм: Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021 – 2024 роки, регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021 – 2023 роки, Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2021 ‒ 2024 роки, Програми розвитку та підтримки Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава» на 2021 ‒ 2023 роки, Програми розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області на 2021 – 2023 роки.

Також депутати схвалили проєкти рішень обласної ради: «Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Полтавської міської ради щодо надання пільги Полтавському обласному комунальному підприємству «Аеропорт-Полтава» на сплату земельного податку на 2023 рік», «Про затвердження Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2023 році», «Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області цілісного майнового комплексу Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства».

Окрім цього, комісія розглянула питання щодо інвентаризації майна (основних засобів), що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області, листи Управління майном обласної ради щодо надання в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області.

Директор Департаменту фінансів ОВА Павло Кропивка представив проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до показників обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік 16100000000 (код бюджету)». За його інформацією, загальний обсяг обласного бюджету на початок року збільшується на 324,3 млн грн. Кошти загального та спеціального фонду обласного бюджету будуть спрямовані на утримання закладів і установ, майно яких є спільною власністю територіальних громад області, реалізацію заходів обласних програм та формування бюджету розвитку. Зокрема, в межах реалізації обласної Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров'я Полтавської обласної ради на 2023 рік – 75,5 млн грн, на здійснення заходів з територіальної оборони в межах виконання обласної Програми розвитку місцевого самоврядування в Полтавській області на 2021 – 2023 роки – 25 млн грн, на поповнення статутного капіталу ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" – 10 млн грн та ін.

Також під час засідання було погоджено звіт постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном за 2022 рік, обговорено інші питання порядку денного.