Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024

Школярі з Решетилівської громади ознайомилися з роботою обласної ради

25 квітня в обласну раду завітали школярі з Решетилівської громади – учасники програми стажування для учнівської молоді Решетилівської міської ради.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко розповів юнакам і дівчатам про особливості розгляду, ухвалення рішень місцевими радами, взаємодію обласної ради та обласної військової адміністрації. Також мова йшла про підтримку обласних комунальних закладів, допомогу внутрішньо-переміщеним особам, співпрацю з міжнародними організаціями. Олександр Лемешко розповів учням також про те, як Полтавщина стала опорою для сусідніх областей та сприяла відновленню деокупованих територій Херсонщини.

«Сьогодні до нас завітали політично-активні молоді люди. Приємно вразила їхня обізнаність і щодо кількісного складу депутатів, і партійної приналежності, і процедури ухвалення рішень. Нехай більше дізнаються про місцеве самоврядування, наші повноваження. Що ми робимо, як і для кого. Ми за те, щоб кожна громада мала розвиток, а для цього необхідно, щоб молодь була свідомою й активною», – зазначив Олександр Лемешко.

Начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко ознайомила учнів з можливостями платформи Smart Region, зокрема, з процесом подання й голосування за проєкти громадських ініціатив. Також школярі побували у залі засідань обласної ради.

За словами начальника відділу культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Решетилівської міської ради Михайла Тітіка, стажування для школярів при Решетилівській міській раді відбувається втретє. Учні подавали свої заявки, мотиваційні листи. Всього було відібрано 15 дітей віком від 13 до 17 років. У програмі стажування – знайомство з роботою міської ради, обласної ради, стажування у відділах. За підсумком школярі отримають сертифікати та нові знання про роботу органів місцевого самоврядування області.