Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024

У Полтаві обговорили стан та перспективи студентського самоврядування

6 квітня у Полтаві відбулося стратегічне обговорення “Діяльність органів студентського самоврядування у Полтавській області – стан та перспективи”. Організаторами події стали Молодіжна рада при Полтавській обласній раді, Департамент освіти і науки ОВА, Управління молоді та спорту ОВА. 

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

“У суспільстві є запит на іншу Україну. Але кожен бачить її по-різному. Куди ми будемо рухатись далі – залежить від багатьох чинників, а найбільше – від позиції та активності молоді. Те, що в навчальних закладах є органи самоврядування, свідчить про силу демократії. В Україні вона ще молода й сира. Тому що ми певний час проходили через радянський, а потім пострадянський синдром. Зараз наша демократія проходить випробування війною. Утім, переконаний, що ви саме те покоління, яке буде активно, свідомо й наполегливо будувати оновлену країну з сильною демократією”, – зазначив голова обласної ради.

Також Олександр Біленький розповів присутнім про особливості роботи Полтавської обласної ради, обласні проєкти громадських ініціатив, систему Smart Region.

Під час заходу учасники обговорили проблеми та складнощі в діяльності органів студентського самоврядування, напрацювали шляхи розв'язання проблем та ін. Модерував захід – радник голови Полтавської обласної ради Олександр Глазов.