Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024

У Полтаві проходить  дводенний форум “Регіональні тренінги щодо практичного застосування норм Закону України “Про управління відходами”

У Полтаві 20-21 червня проходить  дводенний форум “Регіональні тренінги щодо практичного застосування норм Закону України “Про управління відходами”. У межах заходу присутні обговорили удосконалення функціонування Інформаційної системи управління відходами та розвиток підсистем звітності. Також розглянули питання про надання адміністративних послуг і реєстрів. 

Перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко проінформував присутніх про успішні екоініціативи Полтавської обласної ради.

“Ця реформа передбачає наближення принципів роботи до європейських стандартів. А саме використання сучасних підходів до збору, сортування, переробки та утилізації відходів. У державних інституціях мають бути запроваджені прозорі, доступні та легкі механізми адміністрування у сфері охорони довкілля”, – наголосив Олександр Лемешко.

У заході також взяли участь: директор Департаменту цифрової трансформації, електронних публічних послуг та управління відходами Міндовкілля Євгенія Попович, керівник проєктів ПРООН Олексій Пиріков, експерт проєкту Підтримка України в наближенні до законодавства ЄС у сфері навколишнього природного середовища APENA 2 (управління відходами) Максим Барінов, ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич, голови територіальних громад Полтавської області та інші.

Форум проводиться Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України з проєктом ПРООН “Цифрове управління відходами”.