Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024
Наприклад, 09.06.2024

У Полтаві відбувся тренінг для представників Градизької, Зіньківської та Решетилівської громад

24 жовтня у Дія.Бізнес відбувся тренінг з використанням методик CivicLab. Це – черговий етап проєкту “Внутрішньо переміщені особи інтегруються у громади Полтавської області”, який в нашій області реалізується у Градизькій, Зіньківській та Решетилівській громадах. 

У заході взяли участь перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, керівник ГО “Форум розвитку громадянського суспільства”, міжнародний експерт Ради Європи, магістр публічного управління та адміністрування, член координаційної ради “Ініціатива "Партнерство "Відкритий Уряд” Олексій Коваленко, експерти з розвитку громадянського суспільства та представники громад.

У вітальному слові Олександр Лемешко подякував усім, хто бере активну участь у реалізації проєкту, який, на його переконання, має велике практичне значення для громад.

“Вважаю, що потрібно відходити від терміну ВПО, оскільки багатьох переселенців можна вважати новою генерацією жителів громад. Зі своїми інтересами, ідеями, напрацюваннями. Маємо чимало прикладів, коли люди на новому місці швидко адаптувалися, започаткували власну справу і дали робочі місця. Завдання ж місцевої влади – створити всі умови, щоб повністю використати потенціал нових жителів”, – зазначив Олександр Лемешко.

Олексій Коваленко зауважив, що метою навчання є посилення спроможності громад.

“Дякую Полтавській обласній раді за сприяння у проведенні цього тренінгу та реалізації проєкту. Мета навчання – зробити все, щоб можливості кожної з громад поєднати з фаховістю, компетенцією, потенціалом людей, які покинули домівки через війну”, – сказав керівник ГО “Форум розвитку громадянського суспільства”.

Під час тренінгу представники громад сформували власний цифровий простір, розробили цифрову матрицю відповідно до паспорту консультаційних заходів, оволоділи методикою “Світлофор”.

Довідково: проєкт реалізується у спільній взаємодії Полтавської обласної ради, громадської організації “Форум розвитку громадянського суспільства”, Градизької селищної ради, Зіньківської міської ради, Решетилівської міської ради за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду “Відродження” в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України» та в партнерстві з асоціацією “Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування” і громадською організацією “Коліщата”.