Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024
Наприклад, 21.07.2024

У Полтаві відкрили меморіальну дошку Героєві України Віталію Грицаєнку

11 квітня на приміщенні Полтавської ЗОШ №20 відкрили меморіальну дошку Героєві України Віталію Грицаєнку. Вшанували пам'ять захисника начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, батьки, вдова Вікторія, рідні та побратими.

Віталій народився у 1990 році у Полтаві, у 2008 році закінчив Полтавську ЗОШ №20 ім. Бориса Серги, навчався у Харківському національному університеті внутрішніх справ за спеціальністю «Право». Проживав у Харкові та працював дільничним.

З 2014 року добровольцем брав участь в АТО, а потім ООС. Був призначений на посаду заступника командира з бойової та спеціальної підготовки окремого загону спецпризначення Нацгвардії України «Азов».

З кінця лютого 2022 старший лейтенант Віталій Грицаєнко (позивний «Гоголь») разом з іншими захисниками обороняв від загарбників Маріуполь. Йому вдалося знищити чимало техніки окупантів, живої сили ворога. Віталій уміло керував підлеглими, під час одного бою їм вдалося не лише втримати свої позиції, але й перейти в контрнаступ.

У ніч на 19 березня 2022 року під час бойового зіткнення у Лівобережному районі Маріуполя від осколка міни «Гоголь» назавжди пішов до небесного війська.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітан Віталій Грицаєнко посмертно отримав звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Усі, хто знав Віталія, хто разом з ним стояв на сторожі нашої державності, згадують, що військовий мав неабияку звитягу, талант, завжди підтримував, вмів мотивувати підлеглих і мудро вести у бій.

Вічна слава захиснику! Герої не вмирають!