Наприклад, 22.08.2024
Наприклад, 22.08.2024
Наприклад, 22.08.2024
Наприклад, 22.08.2024
Наприклад, 22.08.2024

У річницю звільнення острова Зміїний у Полтаві погасили нову марку від “Укрпошти”

30 червня, у Полтавському музеї авіації і космонавтики відбулося спецпогашення марки "Слава силам оборони і безпеки України! Головне управління розвідки Міністерства оборони України". У церемонії взяли участь начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, виконувач обов'язків голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, директор Полтавської дирекції АТ "Укрпошта" Юрій Набасов та представник ГУР.

Олександр Лемешко зазначив, що з першого дня повномасштабного вторгнення представники Головного управління розвідки успішно виконують надзвичайно складні завдання й допомагають усім Силам оборони України.

"Сьогодні в обіг потрапить нова марка, присвячена Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Це – надзвичайний військовий підрозділ, який виконує спецоперації, які мають особливе значення і резонанс. Дякуємо нашим розвідникам за вдалі наступи й зібрану інформацію, яка допомагає вищому військовому командуванню. Багатьох з них ми не знаємо в обличчя, але заочно захоплюємося тими уміннями, які вони демонструють і не дають спочинку ворогу",  – зазначив Олександр Лемешко.

За словами Юрія Набасова, подію присвятили річниці звільнення острова Зміїний. Місцем погашення "Укрпошта" символічно обрала Полтавський музей авіації і космонавтики, оскільки девіз українських розвідників: "Мудрий буде панувати над зірками".

Автор поштового випуску заслужений художник України Олександр Охапкін. Тираж марки "Слава силам оборони і безпеки України! Головне управління розвідки Міністерства оборони України" 1 075 000 прим. Кошти від продажу підуть на придбання військової техніки.