Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024
Наприклад, 25.04.2024

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець офіційно відкрив Регіональне представництво в Полтавській області у “Дія. Центр”

24 травня на Полтавщині з робочим візитом перебуває Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Разом з головою обласної ради Олександром Біленьким, начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним Омбудсман офіційно відкрив Регіональне представництво в Полтавській області.

За словами Дмитра Лубінця, це перше консультаційне представництво, розміщене у сучасному просторі, де враховані всі побажання людей щодо доступності. На першому поверсі “Дія.Центр” є дитячий простір, кімнати для спілкування, проведення навчання.

“Моя задача показати суспільству, що є інституція, яка профільно, професійно і постійно займається поновленням прав наших громадян. Ми розуміємо, що зараз є нові виклики. Серед основних завдань наших представництв: повернення військовополонених, цивільних осіб, дітей з рф, забезпечення прав ВПО, перевірка місць несвободи або закритих місць, захист українських дітей в Україні та за кордоном”, – зазначив Дмитро Лубінець.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець подякував обласній владі за високий рівень організації регіонального представництва, яке стане взірцем для інших областей.

Також Омбудсман побував у  Полтавській політехніці імені Юрія Кондратюка, офіційно представив Владислава Носенка – регіонального представника Уповноваженого у Полтавській області, взяв участь у презентації та обговоренні результатів кластерного моніторингу Національного превентивного механізму у Полтавській області, зустрівся з родинами військовополонених.