Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

В обласній раді відбувся круглий стіл “Сертифікація педагогічних працівників – нові можливості професійного зростання”

28 вересня в залі засідань обласної ради відбувся круглий стіл щодо підсумків сертифікації–2023 “Сертифікація педагогічних працівників – нові можливості професійного зростання”.

У заході взяли участь: перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, директорка Департаменту освіти і науки Полтавської міської ради Жанна Каплоух, Миргородський міський голова Сергій Соломаха та освітяни області. Модерував захід – начальник управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юрій Кращенко.

“Радий вітати усіх напередодні професійного свята. Педагоги області працюють зараз в надзвичайно складних умовах. І до основної, педагогічної роботи додалося чимало інших турбот. Освітянські заклади стали осередками допомоги внутрішньо переміщеним особам та підтримки Збройним Силам України. Також керівники шкіл, педагоги повинні дбати про безпеку та дозвілля дітей. Ми всі сподіваємося, що далі буде більше можливостей для підтримки закладів освіти. Я сам викладач, тому розумію, якою складною є ця праця. Приємно бачити, що вчителі області проходять сертифікацію та отримують можливість для свого професійного зростання”, – зазначив у вітальному слові перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко запевнив, що підтримка закладів освіти й надалі буде пріоритетним завданням обласної влади. 

“Полтавська обласна рада й обласна військова адміністрація спільно працюють для розвитку освіти і науки. Дякуємо вам за плідну працю, адже освітній фронт дуже важливий. Якщо ми не навчимо дітей, не дамо їм достатньо знань, то у майбутньому їм буде складно відновлювати й розвивати нашу країну”, – сказав Олег Діденко.

Під час заходу за вагомий особистий внесок у реалізацію реформи “Нова українська школа”, участь у сертифікації педагогічних працівників, активну експертну діяльність та з нагоди Дня працівників освіти педагоги області отримали відзнаки Полтавської обласної ради, Полтавської міської ради  та Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА. 

Довідково: Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителя, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. Участь учителів у сертифікації добровільна і має на меті пошук агентів-професіоналів, педагогів з високим рівнем педагогічної майстерності.