Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024
Наприклад, 19.07.2024

В обласному центрі обговорили питання залучення коштів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%"

15 листопада під головуванням начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна відбулася нарада щодо залучення коштів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". У заході взяли участь: заступник голови обласної ради Олег Бєлоножко, заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, депутати обласної ради Олександр Олексенко, Ігор Процай, Людмила Корнієнко, начальник Управління майном обласної ради Леся Коморна, керівники структурних підрозділів Полтавської ОВА, обласних підприємств та АТ “Укрексімбанк”.

Начальник управління по роботі з муніципалітетами та комунальним сектором АТ "Укрексімбанк" Олександр Решетник розповів про можливості та інструменти кредитування в умовах воєнного стану.

“Воєнний стан у країні змінив ринок кредитування. Зараз є обмеження щодо фінансування капітальних видатків місцевих бюджетів. Також погіршилася ситуація на комунальних підприємствах, зокрема у сфері водо- та теплопостачання. Ми зверталися до Мінфіну, Фонду підтримки підприємців, щоб розширити перелік підприємств, які можуть користуватися Програмою 5-7-9% ”, – зазначив Олександр Решетник.

Також він ознайомив присутніх з можливостями кредитування комунальних підприємств, реалізованими проєктами в регіонах, співпрацю з міжнародними партнерами та відповів на запитання присутніх.