Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024
Наприклад, 18.07.2024

В обласному центрі відбулася конференція та виставка продукції переможців конкурсу грантів «Курс на Незалежність»

«Курс на Незалежність» – грантова програма, організована завдяки партнерству українського бізнесу та Уряду Німеччини: Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку, німецького банку розвитку DEG, агропромхолдингу «Астарта-Київ» та БФ «Повір у себе».

З мотиваційними промовами до присутніх звернулися представниця німецького банку розвитку DEG Моніка Бек, директор з персоналу, корпоративного партнерства та комунікацій «Астарта-Київ» Світлана Мозгова, голова обласної ради Олександр Біленький та народний депутат України Олексій Устенко (в онлайн режимі).

Олександр Біленький наголосив, що нині важливо знайти нові вектори співпраці влади й бізнесу.

«Ми розуміємо, що і до війни підприємцям було важко, але зараз ще складніше. Тому потрібно в новому режимі вибудовувати партнерство, шукати прийнятні вектори співпраці. Маємо підтримати тих підприємців, які роблять зараз перші кроки, або в силу певних обставин потребують нашої допомоги. Зичу усім переможцям конкурсу вагомих здобутків та нових звершень!» – зауважив голова обласної ради.

У заході також взяли участь заступниця голови обласної ради Лілія Руроєва, керівники територіальних громад області, переможці конкурсу з Полтавщини та інших областей України.

На панельних дискусіях присутні обговорили досвід роботи малих підприємців з грантовими програмами та можливі ризики, партнерство держави, місцевої влади і бізнесу. Також переможці проєкту «Курс на Незалежність» презентували свою продукцію: сири, м'ясні вироби, натуральні соки, хлібобулочні вироби, мед, зелень тощо.

Довідково: За дві хвилі проєкту «Курс на Незалежність» грантову підтримку отримали 160 переможців конкурсу. Серед учасників – громади Полтавської, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, Вінницької, Чернігівської та Харківської областей. Нині понад 700 підприємців та їхніх працівників залучені до проєкту та підтримують економічний фронт країни.