Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024

В області реалізують проєкт Продовольчої та сільськогосподарської організації під патронатом ООН

Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування спільно з Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація сільських селищних та об’єднаних громад України” за підтримки Полтавської обласної ради, Полтавської ОВА, розпочали реалізацію в області проєкту Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО) під патронатом ООН “Екстрена допомога постраждалим від конфлікту у продовольчій безпеці та засадах для існування”.

Проєктом передбачено надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам та домогосподарствам, які тимчасово приймали у себе ВПО, а саме наборів кормів для курей та свиней. 

За словами виконавчого директора Асоціації Володимира Микійчука, в межах проєкту допомогу отримають понад 3,5 тисячі домогосподарств із 29 громад області.  

“Полтавщина вже отримала і роздає громадам понад 600 тонн кормів. Домогосподарства області отримають допомогу з розрахунку 95 кг на курей і 200 кг на свиней на одне господарство. Війна негативно вплинула на галузь тваринництва, люди, які вирощують птицю, худобу мають проблеми з придбанням кормів. Тому така допомога дуже актуальна і допоможе зберегти галузь, підтримати людей села”, – наголосив Володимир Микійчук.

Загалом допомогу у межах програми отримають близько 60 000 українських  родин. Проєкт реалізують завдяки фінансовій підтримці Австралії, Бельгії, Європейського Союзу, Українського гуманітарного фонду, Фонду Луї Дрейфуса та Франції.