Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

В Полтаві відкрили модульне містечко для людей, що мають статус ВПО

Нещодавно голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький разом із віцепрем’єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, народними депутатами України, начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним, головою Правління Фонду міжнародної солідарності Рафалем Дзєнцьоловським, координатором проєкту «Під безпечним дахом» Томашем Гжибом; представниками інших міжнародних організацій відкрили модульне містечко для людей, які залишилися без домівок через війну.

Модульні конструкції місто безкоштовно отримало за підтримки Великої Британії та Польщі в рамках проєкту «Під безпечним дахом», який реалізується Фондом міжнародної солідарності.

В містечку буде проживати понад 500 людей. Воно розташоване на площі понад 1,5 га, складається з шести павільйонів та 240 житлових модулів, які включають вітальні, дитячі ігрові кімнати, пральню, комору, кухню, їдальню, душові та туалети. Кожна кімната облаштована холодильниками, кондиціонерами, ліжками, тощо. На території розміщені дитячі майданчики, спортивні тренажери, дерев'яні альтанки та інші зручності для мешканців. Важливо, що містечко доступне в інфраструктурі, має інтернет.

Як зазначив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, кошти на будівництво інфраструктури модульного містечка були виділені із обласного бюджету, що дозволило встановити необхідні системи зв'язку, освітлення та відеоспостереження.