Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024
Наприклад, 30.06.2024

В Полтаві відкрили пам’ятну виставку «Олексій Крютченко. Остання експедиція…»

Днями в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відкрили пам’ятну виставку «Олексій Крютченко. Остання експедиція…»

Експозиція вшановує пам’ять воїна-захисника, археолога-дослідника унікальної пам’ятки археології доби раннього залізного віку, відомого Більського городища скіфського часу (VIII–III ст. до н.е.) – протоміста Гелон на Полтавщині.

До відкриття виставки долучився перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко.

“Заходи, які вшановують пам'ять героїв-захисників, відіграють важливу роль у формуванні національної свідомості, збереженні історичної пам'яті та виявленні поваги до тих, хто віддав своє життя заради Батьківщини”, – прокоментував перший заступник.

На виставці представлено понад 60 експонатів, серед яких: археологічні знахідки з його останнього польового сезону на Барвінковій горі в Гелоні, особисте спорядження археолога, польові записи та креслення досліджень, останні наукові публікації в збірниках, військові шеврони бригади, в якій він служив, а також багато особистих світлин Олексія Крютченка.

Відкриття виставки відбулося за участю друзів, колег, побратимів, учасників Полтавської археологічної експедиції ДП НДЦ «Охоронна археологічна служба України» ІА НАН України, наукових співробітників ІКЗ «Більськ», Музею археології та етнографії Слобідської України ХНУ імені В.Н. Каразіна та Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Експозицію відкрив Ігор Корост, директор ІКЗ «Більськ».

Нагадаємо, що полтавці зможуть відвідати виставку до 25 червня. Вона представлена у 2-х залах флігелю музею і доступна до огляду й ознайомлення усіх бажаючих.