Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024
Наприклад, 20.07.2024

Відбулася двадцять шоста позачергова сесія Полтавської обласної ради

26 вересня із застосуванням режиму відеоконференції відбулось пленарне засідання двадцять шостої позачергової сесії Полтавської обласної ради.

Вів пленарне засідання голова обласної ради Олександр Біленький.

У роботі сесії взяли участь начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівники департаментів обласної військової адміністрації, обласних комунальних підприємств.

Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять військових та цивільних, які загинули на війні, яку розпочала росія. 

Депутати погодили внесення змін до рішень обласної ради від 28 липня 2023 року № 668 та № 669, якими були встановлені тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства "Лубнитеплоенерго" та Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства "Полтаватеплоенерго". 

Також знайшли підтримку рішення щодо приймання-передачі майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області із власності Товариства з обмеженою відповідальністю “СУЧАСНИЙ ДІМ”, внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області на 2021 ‒ 2023 роки, вступу до Європейської асоціації місцевої демократії, кандидатури Ігоря Шманьова для нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України.

Депутати підтримали низку звернень: до Кабінету Міністрів України щодо передачі майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області у державну власність та щодо захисту громадян України від колапсу в галузі надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, до Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів.

Голосування відбувалося за допомогою системи поіменного електронного голосування "Голос".