Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024
Наприклад, 20.04.2024

Відбулася двадцять третя сесія Полтавської обласної ради

30 травня із застосуванням режиму відеоконференції відбулось пленарне засідання двадцять третьої сесії Полтавської обласної ради.

Вів пленарне засідання голова обласної ради Олександр Біленький.

У роботі сесії взяли участь начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівники департаментів обласної військової адміністрації, обласних комунальних підприємств.

Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала росія.

Олександр Біленький вручив Почесну Грамоту Верховної Ради України за особливі заслуги перед українським народом голові Полтавської обласної організації “Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Україна” Ігорю Кислову. Привітав з отриманням Подяки Голови Верховної Ради України волонтера БО “Полтавський батальйон небайдужих”, депутата обласної ради Яніну Барибіну та волонтерів цієї ж організації Ігоря Петріченка та Інну Якобенко. Окрім цього, Почесною Грамотою Полтавської обласної ради з врученням годинника нагороджена завідувач відокремленим структурним підрозділом – Полтавське відділення КЗ “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” Полтавської обласної ради Світлана Сердюк.

Із суспільно значущих питань виступили депутати обласної ради Володимир Ярошенко та Оксана Винниченко.

На початку засідання голова обласної ради прозвітував про свою діяльність за період з 1 січня по 31 грудня 2022 року. За його словами, основні зусилля обласної влади були спрямовані на підтримку військових та людей, які найбільше постраждали від війни.

“Це мій другий звіт голови обласної ради під час війни. Звісно, краще і легше звітуватися у мирний час. Але після 8 років гібридної війни супостати з росії напали на нас одразу з кількох напрямків – почалася повномасштабна війна. Війна постукала у наші вікна, у наші двері. Полтавщина з перших днів вторгнення довела, що ми – не наляканий тил, а надійний другий фронт. Відповідно пріоритет у моїй діяльності як голови обласної ради в цілому був незмінний – це підтримка наших військових та цивільного населеннязазначив Олександр Біленький. Понад 210 млн грн ми спрямували на підтримку захисників і захисниць – це один із найкращих показників у державі. 46 модулів передали військовим частинам – це житлові та санітарно-технічні споруди для поліпшення умов служби. 6 нових вантажівок КрАЗ теж неабияк посилили фронт. У нас дуже тісне спілкування зі 116-ою бригадою ТрО. Неодноразово бували на місцях розташування наших військових”.

Проєкт рішення “Про звіт голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького за період з 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року” депутати погодили.

Депутатський корпус схвалив звіт тимчасово виконувача обов’язків голови Полтавської обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2022 рік, а також делегованих обласною радою повноважень. 

Депутати схвалили проєкти рішень обласної ради щодо внесення змін до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 ‒ 2023 роки, Програми збереження культурної спадщини Полтавської області на 2021 ‒ 2023 роки, програми "Розвиток освітнього простору Полтавщини" на 2021 ‒ 2025 роки та погодили Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року в новій редакції.

Знайшов підтримку у сесійній залі й проєкт рішення щодо внесення змін до показників обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік 1610000000 (код бюджету). За інформацією директора Департаменту фінансів Полтавської ОВА Павла Кропивки, загальний обсяг обласного бюджету на початок року збільшується на 150,1 млн грн. Зокрема, за рахунок: залишків коштів цільового фонду обласного бюджету на початок року на 9,1 млн грн, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів на 48,9 млн грн та на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти на 55 млн грн, за рахунок субвенцій з місцевих бюджетів та фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг комунальної власності у населених пунктах – на 36,6 млн грн, за рахунок іншої субвенції з місцевого бюджету на 0,5 млн грн. Крім того, на інші пріоритетні, першочергові статті видатків обласного бюджету перерозподіляється і спрямовується раніше затверджений обсяг резервного фонду обласного бюджету ‒ 10 млн грн.

Депутати схвалили проєкти рішень обласної ради, що стосувалися реорганізації: комунального підприємства “Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради” шляхом приєднання до комунального підприємства “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної ради”, Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного шляхом приєднання до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського, КП База-Магазин “Освітатехпостач” шляхом приєднання до Полтавської академії неперервної освіти  ім. М. В. Остроградського, погодили кандидатури до складу поліцейських комісій та для нагородження Грамотами Верховної Ради України, інші питання. 

Голосування відбувалося за допомогою системи поіменного електронного голосування "Голос".