Наприклад, 16.10.2024
Наприклад, 16.10.2024
Наприклад, 16.10.2024
Наприклад, 16.10.2024
Наприклад, 16.10.2024

Відбулася тридцять четверта позачергова сесія Полтавської обласної ради

8 жовтня із застосуванням режиму відеоконференції відбулось пленарне засідання тридцять четвертої позачергової сесії Полтавської обласної ради. Вів пленарне засідання голова обласної ради Олександр Біленький.

У роботі сесії взяли участь начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівники департаментів обласної військової адміністрації, обласних комунальних підприємств, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко.

Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала росія.

Із суспільно значущих питань виступили депутати обласної ради Олег Дядик та Ігор Процай.

Сесія погодила проєкт рішення щодо дострокового припинення повноважень депутата Полтавської обласної ради Василя Кириченка.

Голова обласної територіальної виборчої комісії Людмила Сердюк ознайомила з постановою про визнання обраною та реєстрацію наступною за черговістю з виборчого списку Політичної партії “Довіра” депутатку обласної ради восьмого скликання Вікторію Євгенівну Балясну.

Від імені депутатського корпусу голова обласної ради Олександр Біленький привітав Вікторію Балясну з набуттям депутатських повноважень та доручив виконавчому апарату обласної ради виготовити та видати новообраній депутатці обласної ради посвідчення депутата.

На сесії знайшли підтримку рішення щодо внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022 - 2027 років; Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2024 році.

Також депутати погодили внесення змін до рішення Полтавської обласної ради від 21 жовтня 2021 року Nº 264 «Про обласну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 роки»; до рішення обласної ради від 23 грудня 2022 року Nº 49 «Про визначення кандидатур до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Полтавській області».

На сесії було визначено кандидатури до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Полтавській області; погоджено кандидатури Ольги Усанової та Олександра Алексюка для нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Знайшло підтримку у сесійній залі звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо створення гідних умов військовослужбовцям, які перебувають у лікарнях під час лікування та реабілітації.

Голосування відбувалося за допомогою системи поіменного електронного голосування “Голос”.