Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024
Наприклад, 24.04.2024

Відбулася зустріч з міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком щодо покращення медичної галузі

Днями виконувач обов'язків голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко разом із головами територіальних громад Полтавщини зустрівся з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком та його першим заступником Олександром Камарідом. Говорили про покращення медичної галузі на Полтавщині.

Як зазначив Олександр Лемешко, зустріч показала, що і зараз, у час війни, медицина залишається пріоритетом.

"Уряд, міністерство та влада на місцях об'єдналися для розв'язання проблем та викликів, які постали перед лікарнями та медпрацівниками. Сьогодні ми обговорили етапи та шляхи створення на Полтавщині спроможної мережі за принципом госпітального округу, який своєю чергою, поділятиметься на кластери. Завдання – організувати якісну медичну допомогу для всіх категорій громадян. Це: жителі наших громад; 194 тисячі людей із прифронтових областей, які мають статус ВПО; військові; засуджені з прифронтових областей, яких прийняли наші заклади виконання покарань", - розповідає Олександр Лемешко.

Нагадаємо, що на 2023 рік в бюджет було додатково закладено 1,7 млрд грн для впровадження якісних змін у медичній сфері в Україні. Перш за все, кошти будуть витрачені на впровадження інфраструктурного етапу медичної реформи та закупівлю необхідного обладнання.